mandag 20. september 2010

Vannvittig spennende gåsejakt!

Endelig kom kortnebbgåsa til Trøndelag! De siste dagene har det vært opp før sola varmer bakken, og vente på gåsetrekket.

Gåsejakt er en vannvittig spennende og kjekk jakt. Lykkes du bra, kan du få en god fangst, men dette er enklere sagt enn gjort. Mye spiller inn på resultatet. Du må velge rett åker, kamuflere deg godt, sette opp lokkefugler rett osv.Gås er det mer en nok av, å en skulle tro det var lett å få noen ned på lokkefuglene. Dette har allikevell foreløbig vist seg problematisk. Undertegnede skjøt ei kortnebbgås som kom inn for landing første turen. Det ble med det.

I morres var vi ute igjen. Godt oppunder 60 bulvaner var satt ut, og forhåpningene store. Ikke ett eneste fjærkre slo ned foran oss. Det fant heller ut at de skulle lande rett bak oss! Jaktkameraten hadde med seg rifla, så han fikk nå skutt sine to første gjess. En utrolig flott voksengås, og en unggås.
Vi kommer nok til å fortsette å jakte ut uka. På fredag vender jeg nesen nordover, for om få dager starter et av årets store høydepunkt. Elgjakta!

Håper vi kan ha flaksen litt mer på vår side de kommende dagene. Uansett er det en flott opplevelse å følge med på trekket, en vet aldri, plutselig slår en flokk ned.
Blir veldig lite naturfoto på bloggen nå, men jeg får bare be "ikke jegerne" om å være tålmodig:) Plutselig kommer det et innlegg i de mer vante baner.

mvh Knut Børge

Ingen kommentarer: