lørdag 11. september 2010

10 september = Rype/Skogsfugl

Torsdagskveld satt undertegnede og 3 gode kamerater rundt kveldsbålet.Mange jakthistorier ble delt utover kveldstimene, og stemningen var på topp. Om noen få timer, så ventet både rype og skogsfugl på oss i kratt og tjerr.05:15 sto vi opp. Undertegnede merkelig våken og opplagt. Det samme kunne ikke sies for jaktkameratene. Pissmaur og mygg hadde gjort det til en lang natt. Av erfaring, la jeg meg inn i teltet.Etter en god frokost delte vi oss i lag på to, og la ivei. Fantastisk vær, og fantastisk vakker høstnatur ventet de neste timene. Det var dessverre ikke mye annet å glede seg over. Vi så ikke en eneste fjær av hønsefugl. Første jaktdag er ikke dette, mildt sagt, spesielt motiverende.

Tilbake i leiren traff vi på de andre to. Øynene sperret virkelig opp, de bare tungt i sekkene. De hadde sett flere brukbare orrfuglkull, i tillegg til enkeltfugler. Med seg tilbake hadde de intet annet en ei gammal røy, en voksen orrhane og en ung orrhanekylling.

Utrolig artig at de lykkes så bra. Det viser iallefall at det finnes bra med fugl i terrenget. De ville bare tydeligvis ikke vise seg for oss.Bekymringsverdig var uansett at ingen så en eneste rype på hele turen! Årsaken var ifølge en lokal jeger, at de trykket noe utrolig. Det måtte hund til for å få de på vingene.

Jeg sitter nå hjemme etter en liten tur på jakt. Lite motivasjon, kombinert med at jeg ikke følte meg helt i toppform, gjorde at jeg returnerte hjem. Det kommer nok garantert til å bli flere turer opp, men da er jeg forhåpentligvis i et mer jaktbart humør.

At jakttrykket er helt enormt i området de første dagene er også en grunn til å utsette sakene litt. Fuglene blir også litt lettere å få på vingene litt uti jakta.

Ha en fin helg!
Knut Børge

5 kommentarer:

Lasse sa...

Hej Knut Börge!
Härliga bilder i höstfärger, och förstås en fin upplevelse att dela med goda kamrater.

Knut Børge Strøm sa...

Lasse og Tommy, knall med flotte tilbakemeldinger!

Hehe forståelig det Tommy. Noen må være på fuglen`s side også.:)
Fugl eller ikke så er det som du sier, virkelig flott å vandre i slik vakker natur.

Men forventningene var store, så jeg ble nok litt skuffet over at vi ikke så fjæra. Men trengs slike opplevelser også. Da blir det ekstra kjekt når en endelig lykkes.

Knut Børge

Rune Sveinsgjerd Karlsen sa...

Hei Knut Børge

Det var synd at du ikke så fjæra denne første dagen å jeg sjønner din skuffelse på premiere dagen.
Det er jo trossalt en merkedag hos de fleste jegere.
Heldigvis så ble det noen fine fugler på kameratene dine og etter deres raporter så er det så appsolutt lys i tunellen:-)
Jeg er enig med deg i å roe det ned litt til det verste jakttrykket er over. Blir mye kjekkere å gå i skogen og da uten at en får følelsen av at en har gått i helene på andre jegere hele dagen.
Jeg er sikker på at du får dine fugler og flotte jaktopplevelser utover høsten!
Fine bilder!

Stå på å god jakt fremmover!:-)

Ha en fin kveld.

Mvh Rune

Anonym sa...

Flotte bilda Knut Børge! Takk for turn! Vi treffes på jakt snart igjæn:)

Hilsen Endre

Knut Børge Strøm sa...

Takker så mye!

Hyggelig med kjekke og oppmuntrende ord Rune, jeg håper jeg lykkes i ukene som kommer.

Takk for turen Endre, å vi må absolutt få til flere! :)

Knut Børge