mandag 7. mars 2011

Grenseland og vakre fugler

Klokken 05:40 satt jeg i halvt koma halvt våken tilstand på nattoget. Jeg hadde avtalt å møte tur og fotokamerat Tommy Sørensen på Stjørdal stasjon klokken syv. Morgenfuglen Tommy sto og ventet i det toget ankom stasjonen, og jeg hadde etterhvet fått søvnen ut av øynene. En flott vår/vinterdag sto for døren.Vårt første mål var Nedre leirfoss i Trondheim. Dette lille partiet i den kjente Nidelven huser et mangfold av ovvervintrende andefugler. Rundt 40 sangsvaner hilset oss velkommen, stokkendene så vi overalt samt et titalls kvinender. Den særdeles vakre kvinandhannen var noe både jeg og Tommy gjerne kunne få bilder av. Med sin kontrastrike fjærdrakt i hvitt, svart og metallisk grønn er den et umiddelbart blikkfang i naturen.
Vi tilbrakte flere timer ved elva, og fikk ved noen anledninger nærkontakt med de lite nærgående kvinendene. Sangsvanene derimot lot seg ikke anfekte av to fotografer som lå langflate i nysnøen. Vi fikk en god del bilder, men det tok på for kroppene å ligge vannrett. Tommy ble klissvåt og frøs, og jeg fikk en skikkelig låsning i korsryggen. Men pytt, pytt, en må ofre litt for de gode bildene..
Tilbake i bilen, satte vi kursen for Meråker og grenselandet til vår gode nabo. Planen var å kjøre til vi fikk øynene opp for et vakkert landskap, og så legge i vei i skogen. Det ble en rundtur i et vakkert gammelskogområde, men lyset holdt dessverre vente på seg.En svipptur innom Sverige, og litt svenskehandel ordnet det. Stemningen ble helt fantastisk. Totalt urørt snølandskap, kombinert med en spesiell solnedgang gjorde at vi sprang rundt som harer for å fange de mange motivene som åpenbarte seg.

Vinteren holder enda et vakkert grep, men om ikke lenge tar våren over. Vi gleder oss!

13 kommentarer:

Unknown sa...

Hei,
Jeg synes at skal dere få slike bilder skal dere slite og fryse litt. Ungdommen burde tåle det!!

Kåre

Hilda R.B sa...

Ja det er greit å fryse litt når en får slike fine bilder. Det bilde av Kvinanda som ser på deg var utrolig flott! Utrolig flott plass skjønner jeg. Vi har ikke helt slike områder. Som oftes ligger de lenger ut i havet. Heldig dere da. Gratulerer med flotte bilder.

Lasse sa...

Hej Knut Börge!
Underbara bilder du fångat här och ser ut som ni haft en fin tur tillsammans. Då får man tåla lite ryggont o annat :)) Håller med Kåre att det får ungdomen tåla !
En tur in i Sverige gav ju plåster på såren...:)))

Håvard Flaatten sa...

Topp bilder. Kvinandbildene dine var særs gode :)
mvh
Håvard

Christian Tiller sa...

Hei igjen!

Meget flotte fuglebilder dette, kvinandbildet på topp har en meget fin stemning i seg, et av de flotteste jeg har sett av hannen. Stå på!

Knut Børge Strøm sa...

Hehe, ja vi ungdommer får bare tåle litt ubehag og slit under fotografering. En føler seg igrunn ekstra fornøyd, når en har slitt litt for å få bildene :)

Tommy, Kåre, Hilda, Lars Eric, Håvard og Christian. Setter stor pris på tilbakemeldingene, virkelig inspirerende og høre!

Ha en fortsatt fin uke.

Unknown sa...

Virkelig flotte bilder av kvinanda, på bilde nr 3 ser det nesten ut som du er litt under vann også :) Skjønner godt at dere ble våte!

Oona Torgersen sa...

Herlige bilder, og god historie! Og som andre kommenterer: Kvinanda i særklasse!
Det er en rikdom å ha sånne plasser i naturen, med sånne forhold, og tilgjengelig for "allmennheten"! Vi er heldige her "på berget", og jeg håper at vi klarer å ta vare på disse plassene...!

ketil olsen sa...

Ser ut som du og TS har hatt en fin tur med mange flotte bilder. Ingen spesielle favoritter,liker helheten i det du presenterer.

ketil

Sebastian sa...

Wonderful wildlife shots :) they are great.

Synnøve Ingulfsvann sa...

Utrolig fine bilder, Knut!:) Det er virkelig inspirerende å se på bildene dine:)

Knut Børge Strøm sa...

Takk for nye tilbakemeldinger, knallkjekt!

Thanks for the new comments, really fun!

Ha en flott helg/Have a nice weekend!

Knut Børge

Tom Dyring sa...

Fine bilder, særlig kvinanda på topp fordi bakgrunnen fades ut i "ingenting". Stemningsfullt.