lørdag 12. februar 2011

Fantastiske vinterdager

Det har vært to fantastisk flotte vinterdager her i Trøndelag. Sol fra skyfri himmel, og ned mot 10 deilige minusgrader. Dette har selvføgelig blitt utnyttet, ved å tilbringe mangfoldige timer ute med kamera.
På fredag satt jeg hele formiddagen i kamuflasjeteltet som ligger i den trønderske granskogen. Det var opplevelser fra start til slutt. Et vakkert vinterkledt ekorn våget seg flere ganger ned for å smake på godsakene. Det var dog meget sky, og reagerte kjapt på kamerabevegelser.

Neste besøkende var nøttekråka, som flakset i skytteltrafikk frem og tilbake. Det kom til og med et fint lysglimt, og lyste opp den vakre fuglen ved en anledning. Det har vært lite lys i skogen, men det ser nå endelig ut som om det skal bedre seg! Ellers var en nøtteskrike såvidt innom, samt de faste meiseartene. Vi har forøvrig hengt opp ei kortnebbgås på en bøyd bjørkelegg. Hvem vet? Kanskje kommer hønsehauken innom?Idag, lørdag gikk turen utover til Straumen. Der hadde jeg avtalt å møte Tommy Sørensen, en ivrig og dyktig fotograf som sikkert mange kjenner til. Tommy hadde dessverre ikke med seg kamera, da det tok kvelden sist han var ute. Han hadde dog med seg kikkert, og masse godt humør.
Vi patruljerte strandlinja fra klokken åtte om morgenen, til nærmere halv fire på ettermiddagen. En kjempekjekk dag, i det vakre vinterværet. Vi var godt enige, om at det var herlig å kjenne varmen fra sola igjen.Det ble tatt mange bilder av den enorme ærfuglbestanden som så kjent holder til her. Det ble etterhvert et nokså fantastisk lys, som farget landskap og fugler i gull. Som vanlig holdt vi et godt øye etter praktærfuglen, men blant minimum 2000 ærfugl, er det som å finne nåla i høystakken.

Det er meldt godt vær hele uka, så det blir flere turer!

7 kommentarer:

Lasse sa...

Hej Knut Börge !
Ser ut som ni haft en fin tur till Straumen. Du skriver fint och visar fina bilder. Ett riktigt kanonställe du har där..! Det var ju otur för Tommy med kameran.
Ha en fin helg!

Knut Egil Nes sa...

Hei!
Flotte bilder.
Likte også best det første ærfuglbildet,nydeligt!

Ha ei fortsatt fin helg!

mvh Knut Egil

Anonym sa...

Flotte bilder av ærfuglen!
Vinkelen var fantastisk og samme med lyset!

Lykke til videre i kamuflasjen!

Mvh
Leiv Arne

Unknown sa...

Hei! Skal si du var raskt ute med å få bildene på web :) Ble virkelig flott det første ærfugl-bildet med speiling i vannet. Får håpe det er praktærfuglen som poserer neste gang! Hyggelig å treffe deg og Tommy, får håpe det ikke blir så lenge til neste gang :)

mvh
Øyvind

Hilda R.B sa...

Flotte bilder! Flotte speilinger.

Unknown sa...

Hei.

Ja Straumen er et fint sted å ta bilder av ærfugl. Kan holde på i timevis. Ser at dere ikke var der på en dag med frostrøyk.
Likte best bilde med speilinga.

Kåre

Knut Børge Strøm sa...

Lars Eric, Tommy, Knut Egil, Leiv Arne, Øyvind og Hilda. Setter stor pris på tilbakemeldingene!

Hyggelig å hilse på Øyvind! Vi treffes nok helt sikkert igjen hvis begge er aktivt ute med kamera. Enten det er i Straumen, eller andre plasser.

Jeg bruker å være veldig kjapp med å få redigert bilder, og ofte å legge de ut mens de enda er rykende ferske. Jeg liker ikke å ha uredigerte bilder liggende på disken. Da bruker jeg heller en time eller to på å redigere de med en gang jeg kommer inn døren:)

I like måte Tommy! Jeg ser frem til neste tur. Da har vi forhåpentligvis begge kamera:)

Ha en fin Søndag folkens.