fredag 26. august 2011

Duejakta i full sving!

Da har duejakta snart vart en uke, og mange hundre duer har blitt felt landet rundt. Jakta etter ringdua er en fantastisk spennende og kjekk jaktform, som kan by på mange skuddsjanser iløpet av en økt.

Jeg hadde fra før jakta startet sett meg ut noen åkerlapper jeg skulle jakte på, og ting tydet på at spesielt den ene kunne by på haugveis med duer. Jeg så store flokker dagen før jakta, som forøvrig startet 21 august, som er nasjonal sørgedag. Jeg jaktet ikke denne dagen grunnet dette, og tok i stedet en tur for å sjekke "mine" åkere. Det førte jeg hørte var smell i smell, og duer som føyk i alle retninger. Jeg skal ærlig inrømme at jeg ikke ble fornøyd, da jeg hadde forstått at jeg var den eneste som skulle jakte på åkerene til bonden. Det hadde jeg helt rett i, og grunneieren ble ikke spesielt glad, da dette bare var folk som har tatt seg til rette. Ergelig at noen skal ødelegge for andre!Jeg har tilbrakt x antall timer på jakt iløpet av denne uka, og fasiten er 4 felte duer. 2 har jeg skutt selv og 2 har blitt skutt av noen kamerater. Det har ikke vært det store trekket som forventet, noe jeg er meget overrasket over. Det finnes dog muligens en forklaring, og det er meget høyt jaktpress de første dagene av jakta. Det har ihvertfall smellt godt hver bidige dag der jeg skulle jakte...

Det har uansett vært knallkjekt å være ute i fri luft, og jeg har hatt store opplevelser utenom selve jakta også. Ved en anledning kom en vakker hønsehauk og smalt inn i den ene lokkedua. Dette er slettes ikke uvanlig, men første gang jeg har fått oppleve dette. Ved en annen anledning kom ei rådyrgeit med to små kje gående innpå 5!! meter fra der jeg satt. Kanskje jeg skal begynne å ha kamera og teleobjektivet liggende klart også?

Det blir nok mange flere turer utover etterhvert, og jeg håper jeg får enda noen duer med meg hjem. Fantastisk matvilt, som kan serveres i fine middager eller rett og slett en helt vanlig arbeidsdag.

6 kommentarer:

Hilda R.B sa...

Det var litt av en jakt. Jeg har ikke hørt så mye om duejakt før. Gode bilder.

Rune Olsen sa...

Flott jaktrapport fra ringduejakta, som det burde hete da skogdua er fredet, med tilhørende bilder :-)
Jeg for min del hadde definitivt tatt med meg telelinsa bak kamoen for mye kan skje når du sitter i skjul som du nevner! Har sjøl vært en del på ringduejakt før og kunne hatt mange flotte bilder med hjem derfra...men kamera produserer ikke duemiddag...så da må man kjøpe kylling :-)

Mvh Rune Olsen

Rune Sveinsgjerd Karlsen sa...

Hei Knut Børge

Kjekt og se at du er godt igang med den spennende duejakta!
Det er en morsom naturopplevelse å få se hønsehauk på lokkedue har selv opplevd det på vann når den slo ei lokkand.(Det ga meg en god latter)
Kiipt når du tror du har kontroll på jakta og planlegger der etter for å se at det ikke gikk som du hadde tenkt.
Heldigvis så er det fortsatt tid igjen til gode dager på duejakt så jeg håper du får felt nok til noen middager til!

Ta med kamera og på jakta for komme ikke duene så komme det alltid noe som det kan være kjekt og få festa til minnebrikka:)

Lykke til med jakta fremover og god helg.

Mvh Rune

Morten Borg sa...

Jeg har funnet ut at kamera gir meg like mye spenning som hagla, så den har blitt byttet ut. Matauk er fuglejakt uansett ikke.

Lindsjö taxar sa...

Trevlig blogg med fina bilder.
Det blir säkert fler duvor på nästa jakt och ha då din kamera redo om det kommer fler rådjur förbi :-)

Knut Børge Strøm sa...

Hjertelig takk for alle kommentarene, inspirerende og kjekt i en periode da motivasjonen ikke er helt på topp.

mvh Knut Børge