torsdag 4. november 2010

Venter på Nordlys

I disse dager venter jeg spent. Det fantastiske skuespillet som kan oppstå om vinterkveldene, er mystisk og fantastisk vakkert.
Nordlyset skal være på sitt mest aktive rundt vinter og vårjevndøgn. Foreløbig har det dog ikke vært det store utbruddet. Så det er nok bare Finnmark og Troms som har sjangs til å se det hver kveld. Men før vi vet ordet av det, danser det grønne og røde fenomenet over trønderske skoger.Aurora Borealis som det også heter, oppstår når partikler fra sola treffer atmosfæren på jorda. Aktive nordlysfenomener er avhengig av aktiviteten på soloverflata. Sola slynger med jevne mellomrom ut gigantiske gassskyer. Av og til oppstår det stormer, og et resultat av det er meget kraftig nordlysaktivitet.

7 kommentarer:

Ingebjørg Fyrileiv Guldvik sa...

Nydelige nordlysbilder, og jeg liker bruk av furu i front! -Selv om det siste også er veldig lekkert (og spektakulært, ikke minst). Det første er favoritten denne gang.

Unknown sa...

Herlige bilder du viser fram her, jeg har ingen slike i arkivet. Men som du, håper jeg på sjangsen til å få slike i vinter. Følger med på nordlysvarslet hver eneste dag :) Flott med litt forgrunn i slike bilder, som Ingebjørg også sier, men jeg synes nr 2 og det siste ble best. Fantastisk himmel på det nederste!

Øyvind

Knut Børge Strøm sa...

Kjempehyggelig at dere likte bildene, og takk for at dere legger igjen en kommentar etter titten!:)

Samme som deg Øyvind, er inne på nordlysvarselet hver dag:) En eller annen kveld får vi sjangsen!

Har helt sinnsykt mye å gjøre på studiet nå, så er herlig å kunne ta avbrekk med foto inni mellom. Enten det er en dag med fugl, dyr, eller nordlys.

Knut Børge

Lasse sa...

Bara att gratulera att ni har dessa möjligheter. Underbara bilder du har här!
Lite avundsjuk är man ju som bor alltför långt söderut för att få se detta skådespel.

Knut Børge Strøm sa...

Takk for det Lasse. Må si jeg er misunnelig jeg også.
Da på de som er bosatt i Norges nordligste fylker. Er tross alt en sjeldenhet å se så krafitg nordlys her i Trøndelag. Alle bildene under dette innlegget, er tatt i Alta, Finnmark fylke.

Men med ekstra store utbrudd, kan det bli lignende langt sør på landet.

Ha en fin fotouke.
Knut Børge

Leovi sa...

Very nice

Sylwia Grabinska sa...

I dream about pictures of nordic light.
Wonderful photos