søndag 29. november 2009

I Kongeørnens rike

Da var en fantastisk flott helg i Flatangers fjell over. Målet for turen var selvfølgelig den sky og rå rovfuglen kongeørn. Forventningene var store, etter å ha sett resultater fra både Stian Holmen, Ole Arne Schlytter og Kjartan Trana. Det var virkelig perfekte forhold!
I hall 10 tida på fredagskvelden lå jeg godt inni soveposen, leste litt i bladet Jeger, og dagdrømte om hva morgendagen skulle by på. I det jeg gikk inn i skjulet var det ikke en snøflekk på bakken, så det var litt av et sjokk da lyset kom snikende innover dalen. Totalt hvitt. I løpet av natta hadde Kong Vinter blåst over landskapet. 20 cm puddersnø dekket nå omgivelsene.I løpet av dagen hadde jeg virkelig flotte forhold. Nydelig fotolys og vakre omgivelser. Problemet var da at ørna glimret med sitt fravær. Jeg satt og ventet hele dagen, men kongen var forduftet. Ikke før det snart var på tide å avslutte, så så jeg en ørn i en tretopp på oversiden av skjulet. Den forsvant fort. Hva som gjorde at ørna ikke kom ned idag er uvisst, var det fordi reven var nedsnødd kanskje?

Litt skuffet satt jeg meg inn i bilen, for å ta meg en matbit på Zanzibar i Lauvsnes. ( Marinert kylling på tortilla med hvitløksaus anbefales! ) Gamlemor selv?
Vel tilbake i skjulet krysset jeg fingrene for at kongeørna skulle bli fristet neste dag. Det ble den!
Fra hall 10, til jeg skulle gå i 4 tiden var det ørn. Til sammen 4 konger var innom. Det ble ikke samme lyset som lørdagen, men det ble nå noe opphold i snøbygene. Minnekort fylt opp, og med nye gåsehudopplevelser i minne, pakket jeg sakene mine.
Det tok sin tid å komme tilbake på veien. Bilen var nedsnødd, og det måtte virkelig masing til for å komme ut av snømassene på parkeringsplassen. Jeg fikk meg i tillegg en liten støkk langs grusveien fra smålia. I en sving gikk bilen rett frem, og smalt i autovernet. Nyttet ikke å stoppe. Blinklyset ble knust, og det kom en smell oppfor støtfangeren. Jeg takker bare gud for at autovernet var der, viss ikke hadde jeg ikke hatt bil lenger.

Nå sitter jeg i leiligheten i Steinkjer, og er utslitt etter mange timers bilderedigering. Det ble endel nye kongeørnbilder i arkivet gitt! Gleder meg allerede til neste tur.


Denne ørna satt slik lenge, å lot seg snø ned!

10 kommentarer:

Terje og Therese Sylte sa...

Kjekt å høre at du lykkes på dag 2 da. Skal en drive åtefoto bør en gå frem å gjøre åte synlig før det lysner. Problemet blir gjerne at det snør ned igjen før det lysner.Skal ut å overnatte i rovfuglskjulet mitt nå. Hadde en kanondag der idag så jeg håper på like mye action i morra.


Terje

Kjartan Trana sa...

Gratulerer med flotte bilder Knut Børge. Bildet av den nedsnødde ørna var noe helt spesielt. Uflaks med bilen da, men jeg skjønner at det likevel var verd turen denne gangen.

Ivar Bjørdalsbakke sa...

Er nok en stor opplevelse dette! Det siste bildet av den nedsnødde kongen som sitter og sturer i snøværet var et knakende godt bilde.

Anonym sa...

Uheldig med kjøringa Knut!! Søring:-)
Men jeg liker det bilde med ørna som er dekket av snø, liker de andre også!! Flott at Du fikk en fin søndag.

Camilla Elstad sa...

Åy, dette var flott!:D Flatanger er et flott sted ;)

Ole Arne sa...

Artig lesning og fine bilder Knut Børge, flott at det ble en bra dag etter nedturen førstedagen...
Synd med bilen da, veier vell litt opp med at du fikk mange fine bilder..
Skulle nok selv ønsket snøbilder, så det blir vell noen besøk til enten til Terje eller Ole Martin etter hvert..
Stor opplevelse dette og komme så nært innpå disse majestetiske rovfuglene..

mvh Ole Arne

Knut Børge Strøm sa...

Hei alle sammen, og takk for kommentarer. Settes stor pris på:)

Litt dumt med blinklyset på bilen, men pytt, pytt. Det var virkelig verdt det!

Som søring føler jeg meg allikevell unnskyldt. Vi er ikke vant til slike store snømengder på veiene, noe trøndere og nordlendinger er vant til:P

Enda noen måneder igjen av foringssesongen, så du får ta deg en tur til ja Ole Arne. Det går rett og slett ikke an å bli lei!

Nå skal jeg snart kose meg med 71 grade nord, og litt iskald cola. Alltid godt å kunne sitte å slappe av foran tv`en, etter en hel helg i et skjul:)

mvh Knut Børge

Gunnar Kjærstad sa...

Flotte bilder. Har litt planer om å få meg en tur etter kongeørna, var derfor spent på hvilket resultat du kunne by på.

Knut Børge Strøm sa...

Takk for kommentarer Gunnar og Tommy!

Du bør absolutt ta deg en tur Gunnar! Du vil garantert ikke angre. Bare husk å grav frem åte hvis det er nedsnødd;)

Er så utrolig glad for at jeg fikk meg en tur ut til Ole Martin og kongeørnene i år også:) Timene i skjulet med kongeørna er en like stor opplevelse hver bidige gang!

Rune Sveinsgjerd Karlsen sa...

Hei Knut

Det var et flott knipe med ørnebilder du hadde fått å tøft med den som var nedsnødd. Det er uten tvil spesielt å få oppleve disse ørnene på så nært hold!

Mvh Rune