søndag 11. oktober 2009

Foringsplass i Skogen

Det slo meg plutselig en dag, jeg bor midt i sentrum av Steinkjer, men det er allikevell ikke lange veien til store skogområder. Hvorfor ikke starte en foringsplass for småfugler til vinteren?

Kamuflasjetelt har jeg, så da er det egentlig bare å reise på en liten rekognisering i skogen. Se etter en fin lysning der morgensola skinner fint inn, og omgivelsene er fotogene. Neste stopp blir vel rema, der jeg får hamstre solsikkefrø, hasselnøtter og meiseboller.

Det skal bli meget spennende å se hvilke arter jeg klarer å lure inn på foringa iløpet av vinteren. Vanlige arter som Kjøttmeis, blåmeis, granmeis og grønnfink burde være bankers. Jeg håper kanskje med tida at mer ekslusive arter som Toppmeis, lavskrike, Nøtteskrike og forskjellige spetter vil stikke innom. Håper også på å lokke inn et ekorn eller to med hasselnøttene.

Utfordringen blir da å holde foringsplassen med mat gjennom vinteren. Dette er meget viktig, for fugler som holder til ved foringsplassen blir ofte "avhengig" av denne plassen for å klare seg gjennom vinteren.

Forhåpentligvis får jeg mange gode stunder med kameraet i kamuflasjen utover vinteren.

3 kommentarer:

Terje og Therese Sylte sa...

Solsikkefrø kjøper du på Felleskjøpet til rundt 300,- for 25 kg. Ta kontakt med nødslaterne/slakteri og spør etter ister. Dette elsker spettene og småfuglene. Er du heldig får du både mår og spurvehauk innom.
Å slå opp ett telt for 2-3 netter er greit men skal du fore slik over en hel vinter bør du ha grunneiers tillatelse før du setter igang.Lykke til

Knut Børge Strøm sa...

Hei Terje.

Takker for kommentar og gode råd. Ja jeg får vel kontakte grunneier for det gjeldene område. Gjelder dette også hvis det er statsgrunn?

Gunnar Kjærstad sa...

Du trenger også grunneiers tillatelse på statsgrunn/statsallmenning. Dvs Statskog SF.