lørdag 14. mars 2009

Fototur til Straumen ( Inderøy )


Idag har jeg og Bjørn Oddvar tilbrakt morgen og formiddag ved fuglemagneten Straumen på Inderøy. Utrolig flott område, der strømmen livnærer mang en organisme. Dette merker selvfølgelig forskjellige fugler seg, og mange forskjellige arter kan påtreffes.

Målet for turen var Ærfugl og Praktærfugl. Førstnevnte fikk vi i bøtter og spann. Ærfuglene virret rundt oss, og vi kunne studere dem på nært hold. Fantastisk flotte fugler, og utrolig artig å studere.

Vi så praktærfugl også, både en adult hann og en 2K hann. Den voksne hannen lå dessverre langt uti Børgin, og det ble derfor ingen mulighet for fotografering. Den unge hannen derimot var viste seg såvidt det var blant ærfuglflokken nær oss, og vi fikk skutt noen få bilder. Langt ifra noen store fotografiske mesterverk, men kjekt å ha denne arten i arkivet.

Mens vi sto å snakket med noen lokale fuglekikkere, dukket plutselig Ole Martin opp. Han hadde vært på Værnes å hentet noen engelskmenn. Det endte opp med at hele gjengen slo seg ilag på ærfugl fotografering eller Eiderphotography på engelsk.

Vi observerte også Havelle, Hegre, Spurvehauk, Tjeldflokk, Storspove, Sangsvane, Storskarv og Mellomskarv!! Ingen av disse var derimot på noe akseptabelt fotohold. Jeg skulle gjerne tenkt meg å fått fotografert mellomskarven, jammen ingen vanlig art.

Alt i alt hadde vi en knalldag, vi fikk mange ærfuglbilder. Neste gang håper vi at praktærfuglhannen holder seg litt nærmere land, slik at vi kan få foreviget denne usedvanlig vakre fuglen.

mvh Knut Børge


4 kommentarer:

Anonym sa...

Hei du!
Ser ut til at du har fått fart på 100-400èn igjen. fine bilder! Takk for triveligtur!

MVH
Bjørn Oddvar

Knut Børge Strøm sa...

Hei Bjørn Oddvar!

I like måte, var en meget flott tur!
Takker, ja det ser ut som om linsa/kamera har våknet fra forkjølelsen nå:)

Vi snakkes vel snart!

mvh Knut Børge

Knut Børge Strøm sa...

Hei Tommy!

Takk for det. Ærfuglene er kanskje vanlige, men de er utrolig vakre. Vi satt i flere timer å fotograferte disse fuglene. De finner altså på mye rart. Hunnene virker mest aggressive, og sloss så sjøsprøyten står.
Så var det spesielt en hann som lærte seg å dukke under, for så å ta maten underifra. Funka knallbra, tok maten før alle de andre.

Alltid kjekt å treffe likesinnede, å dele erfaringer.

mvh Knut Børge

Det lille røde huset sa...

Hei! Snublet over siden din og er fasinert over de flotte bildene dine. Stikk innom neste gang du fotograferer i Straumen, hvis du ser jeg er hjemme. Om du leser bloggen min, skjønner du helt sikkert hvor jeg bor. Morsomt med foto-entusiaster!