tirsdag 21. februar 2017

Borneo - tropisk regnskog

I november/desember 2016 var jeg på et tre ukers eventyr i en av klodens rikeste områder for biologisk mangfold. Borneo, som er verdens tredje største øy huser tropisk regnskog med en artsdiversitet uten like. Dyrene, fuglene, insektene og plantene, det er uendelig med arter å treffe på, og de har ofte tilpasset seg på helt utrolige måter, som nesten er vanskelig å fatte. Store deler av regnskogen er fortsatt så utilgjengelig, at det stadig oppdages nye arter. Arter som har dannet helt spesielle forhold til hverandre, arter som har utviklet en kamuflasje som er så unik, at en ikke klarer å skille blad fra insekt. En kan komme over selvlysende sopper i skogen, slanger i alle slags farger og spesielle dyr som en såvidt viste eksisterte.

Jeg fikk et lite innblikk i hva Borneo hadde å by på, og WOW, dette er et sted en virkelig må besøke om og om igjen. En kan nok reise her i en livsalder, å stadig oppleve nye arter og ny natur.

I tillegg til Borneo, besøkte vi Komodo nasjonalpark, hjemmet til en lys levende dinosaur! Komodovaranen er verdens største øgle, og kan bli opptil 3 meter lang og veie 70kg! En fryktingytende, men RÅ skapning, som det virkelig var en opplevelse å se på kloss hold!

Under følger noen bilder fra turen. En skal ikke se bort ifra at det vil bli flere jungelturer i fremtiden, FOR et sted!


Bornean keeled pit-viper
Bornean keeled pit-viper 2
Agame
Orangutang
Solbjørn
Neseape
Komodvaran1

Komodvaran2

4 kommentarer:

Knut Winnæss sa...

Wow....dette må ha vært en kjempetur for en som har de interessene som du har. Bildene - som er veldig bra - forteller om en dyreverden som er langt og lenger enn langt fra hva vi kan vente å møte utenfor stuedøra vår. Falt spesielt for bilde nr. 2 og bilde nr. 7 og 8 av komodovaranen. :)

Mvh Knut W.

Svein E. Børresen sa...

Flotte bilder fra Borneo! Likte særlig slangebildene og komodovaranen.
Hilsen Svein.

New Health Arena sa...

This like a natural park.I am very interested and impressed to visit this site. This is a very informative article. I like it. Besides I would like to say about some health tips. Research indicates that staying Physical Education can help prevent or delay certain diseases, including some cancers, heart disease and diabetes, and also relieve depression and improve mood.

daily active news sa...

like it a natural park
daily active news