onsdag 8. juli 2015

Svalbard - arktisk magi

Lenge har jeg hørt om dette fantastiske stedet. Et sted med evig solskinn, evig mørke, hvor dyrelivet og naturen setter et varig preg på sjela. Svalbard har vært i tankene lenge. Drømmen om Svalbard, drømmen om eksotiske opplevelser i arktisk.

Når jeg skriver dette innlegget har jeg nettopp returnert fra en uforglemmelig og fantastisk uke ved Longyearbyen. Turen var ment som en liten smakebit på hva arktisk har å by på, og en smakebit ble det, en stor en sådan.

Svalbard viste seg fra sin beste side sommerstid, med lange netter med midnattssol, nærgående dyreliv og vakker blomsterprakt. Opplevelsene var mange, og for å kunne beskrive dette, kan jeg refere til en enkelt økt jeg var ute nattestid:

Jeg hadde etter noe leting endelig kommet over en tillitsfull og flott polarrev. Jeg lå å fotograferte denne i vakkert sollys klokken halv tre på natta, der den nysjerrig listet seg rundt, før den så la seg ned for å hvile. I det jeg hadde selskap med reven, kom to svalbardryper og landet i lia rett ovenfor. Jeg forflyttet meg videre for å forevige rypene, å lå dørgende stille. I neste øyeblikk kommer en liten flokk svalbardrein beitende sakte imot, og kommer av nysjerriget helt bort til tåspissene for å lukte på dette rare mennesket som ligger langflat på marka. Alle disse opplevelsene ble akkompagnert av et stemningsfullt orkester i ura, der alkekongene sang sine gjenkjennelige toner. MAGISK!

Jeg har lenge trodd at den såkalte svalbardbasillen var oppspinn og overdrivelse. Jeg kan nå se at jeg tok så til til grader feil, for jeg er definitivt smittet!

Polarrev
Polarrev II
Svalbardrein
Tyvjo
Polarrev III
Reven og flua
Polarsvømmesnipe
Svalbardrype - godt kamuflert
Svalbardrype
Svalbardrype II
Polarrev portrett
Tyvjo flukt
Portrett av grom svalbardbukk
På tur i svalbardnatur
Hvitkinngås 
Wait for me!
Alkekonge

10 kommentarer:

Torbjørn Wingsternes sa...

Lett å lese at det har vært en flott opplevelse, teksten oser av begeistring. Glimrende knippe bilder også. Jeg regner med at det kommer mer fra turen.

Anita sa...

Virkelig vakkert :)Det beste jeg har settog lest på lenge.
Mvh Anita

Unknown sa...

Godt skildret fra miljøet ved Longyear. Man må ikke absolutt i båt for å oppleve Svalbard, men etter denne turen vil jeg sterkt anbefale det. Har selv vært der 9 ganger hvorav 2 med båt og det løfter det hele mange hakk. Flott serie dette.

Jonny Langmyren sa...

En flott serie med bilder. Jeg synes Polarrev II er spesiellt fin.

Knut Børge Strøm sa...

Takker så mye for at dere tar dere tid til å legge igjen noe hyggelige ord :)

Ha en riktig god sommer!

Knut Børge

Trond Westby sa...

Knallbilder Knut Børge! Misunnelsen renner :-)

Morten Borg sa...

virkelig flott bilder, forstår at de fleste som har vært på svalbard har lyst til å reise tilbake

Ottars fotoblogg sa...

Supre og spennende bilder fra en flott tur på Svalbard.
Likte hele serien godt.

Ottar

Linda sa...

So many lovely animals! Great photos! :)

ladies hand tattoo sa...

Thanks for sharing such an informative information.