lørdag 1. juni 2013

Wild Africa

Natt til 20 mai fikk jeg lite søvn. Jeg tilbrakte natten i skyene og hadde en kribling i magen som kunne minne om det av en unge som venter på lørdagsgodtet. Om noen få timer ville jeg for første gang sette mine føtter i Afrika. Lenge hadde drømmen om å få dra til dette eksotiske landet svirret, og nå ville den faktisk bli en realitet.

Tidlig mandag morgen landet vi ved Johannesburg flyplass. Her ble det venting noen timer før vi ville fly South-African til Hoedspruit og den ville Afrikanske bushen. Vel fremme ved siste flyplass ble vi møtt av smilende mennesker og en og annen velvet-ape i akasietrærne. Det tok omlag 20 minutter å kjøre til første camp, Kapama game logde. Intrykkene på veien var nesten vanskelig å ta inn over seg, der det tittet frem dyreliv på alle kanter.

Planen var å være ved Kapama 2 netter, før turen gikk videre til Timbavati og Simbavati river logde. Å skrive om alle intrykkene og hvert enkelt møte med dyrelivet ville kreve en litterær avhandling. Jeg får heller nevne i små setninger alt det fantastiske vi opplevde og la bildene tale for seg. 

I Kapama fikk vi blant annet nærmøter med elefanter, bøffel, impala, gnu, vannbukk, løver og gepard. I tillegg fikk vi stifte bekjentskap med en rekke neshorn. Å sitte midt blant en elefantflokk som passerer bilen på få meters hold, stirre en stor hannløve i hvitøyet og måtte søke tilflukt pga et småampert hvitt neshorn er opplevelser som blir fattige med ord.

Zebra i soloppgang
Etter et par knalldager i Kapama, gikk turen videre til Simbavati hvor vi skulle tilbringe de fire siste nettene. I motsetning til logden ved Kapama, som var gjerdet inn, ville vi her sove i telt midt ute i den åpne Afrikanske bushen. Kort fortalt, vi hadde giraff, elefant, hyener, flodhester og leopard som gikk gjennom leiren iløpet av oppholdet. Å ligge våken i den bemørke natta med et orkester av sirisser, hyener og flodhester rett utenfor teltduken, er noe som bare må oppleves.

Dagene i Timbavatiområdet var intet annet en enestående og jeg finner det vanskelig å beskrive oppholdet på en slik måte at det yter rettferdighet. Jeg tror hele reisefølget kan være enig i at turen kan døpes til "the leopard trip". Vi hadde noen unike opplevelser med disse sky kattedyrene, og så hele 7 forskjellige individer på 4 dager. Rimelig vannvittig med tanke på at leoparden skal være det vanskeligste dyret å få øye på av "the big five". 

Etter en enormt intrykksfull og fantastisk uke vendte vi flysnuten hjemover søndag 21 mai.  Mange snakker om svalbardsbasillen. Jeg kan trykt si at samme viruset eksisterer på det Afrikanske kontinentet. Jeg skal tilbake!!

Det ble en fin bunke med bilder iløpet av turen. I henhold til bloggingen velger jeg derfor å dele opp utleggelsene. Til å begynne med tenker jeg å publisere bilder av Afrikas plantetere. I neste omgang av rovdyrene, med løver, hyener og en leopardmor med 2 unger som høydepunkt. Del 3 vil vise bilder av de mindre, men vel så eksotiske og vakre dyrene.

Til slutt vil jeg rette en stor takk til Roy Mangersnes, for en skreddersydd og ubeskrivelig bra fotosafari. Wildphoto Travel kan anbefales på del aller varmeste, for alle som vil ha en eller flere naturopplevelser for livet.

Impala i soloppgang
Vannbukk i solnedgang
Bøffel
Flodhest
Vortesvin
Vannbukk
Neshorn
Neshorn close-up

16 kommentarer:

Torbjørn Wingsternes sa...

Fin serie fra Afrika. Tror nok det er en opplevelse for livet. Må nok oppleves for å skjønne hvilke inntrykk man sitter igjen med.

Forresten, bildet av sebraen er min klare favoritt i en ellers flott serie. Regner med at det kommer mer.

Ole Arne sa...

Gratulerer med flotte opplevelser KB, fra det Afrikanske kontigent..
Herlig bilde serie, liker alle bildene godt...!
Blir fort bitt av basillen som du nevner, noe jeg selv har blitt etter min tur i februar til Sør Afrika..
Ser frem til neste innlegg fra turen fra deg..

Lasse sa...

Ja det var en flott serie från ett stort äventyr.
Zebrabilden är min favorit också. Ser fram emot fler inlägg!

Øyvind Pedersen sa...

Høres helt herlig ut. Venter spent på del 2 og 3.

En drøm å få reise dit engang selvsagt. En flott serie med fine motlysbilder.

Lindsjö taxar sa...

Fantastiska bilder, sista är ju läcker med speglingarna av noshörningarna.

Svein Roger Dahlen sa...

Skjønner godt du vil tilbake. Det må ha vært en drø som gikk i oppfyllelse i Afrika. Flotte bilder, spesielt bildene i det gylne lyset.

Naturfoto Einar Hugnes sa...

Jøss, her var mye virkelig bra! Tydelig at dette må ha vært en TOPP tur! Har hatt drøm om Afrika selv i mange år. Kanskje jeg skal gjøre noe ut av drømmen... Ser fram til å se flere bilder fra turen din!

Henrik sa...

Hei

Ser ut som du har hatt en vanvittig flott tur. Bra tekst og en meget bra knippe bilder du presenterer her! Jeg faller spesielt for motlysbildene dine. Gleder meg til å følge dine neste blogginnlegg fra turen!

Mvh Henrik

Unknown sa...

Mye flott, spesielt motlysbildene faller i smak! Kan ikke annet enn å glede meg til resten, skjønner jo at du har hatt en fantastisk opplevelse :)

Knut Børge Strøm sa...

Hjertelig takk! Virkelig kjekt med slik tilbakemelding.
Sitter stadig å dagdrømmer at jeg er i den afrikanske bushen, med elefanter og leoparder i kamerasøkeren :)

Ønsker dere en flott sommeruke!

Knut Børge

Kenny Isaksson sa...

Hej Knut
Grattis till en underbar resa, visst vill man tillbaka:=)
Må väl /Kenny

Ottars fotoblogg sa...

Ja her har du hatt en fantastisk opplevelse, knallbra bilder!!

Ottar

Rune Olsen sa...

Har ikke blitt bitt av Afrikabasillen da jeg ikke har fått besøkt kontinentet enda, men kjenner at lysta til å dra dit bare blir større for hver gang jeg ser bilder derfra! En meget tiltalende serie Knut-Børge! Gleder meg til neste innlegg :-)
Rune

Naturarkivet sa...

Flotte bilder Knut Børge :-) Motlysbildene er vel de beste i mine øyne, spesielt nr 1. En gang får jeg vel prøve meg på Afrika jeg og, men det er så mange andre spennende steder å velge blant!
Mvh Kim Abel

Trond Westby sa...

Heldiggris! En knall serie du fikk med deg fra turen.
Kanskje en dag får jeg sjangs :)

Knut Børge Strøm sa...

Takk for at dere legger igjen en kommentar etter besøket, inspirerende med slik tilbakemelding.

Ha en flott sommerhelg!
Knut Børge