onsdag 9. juni 2010

Storørret!

Endelig ble det et lite spillerom mellom eksamen og feltkurs. Jeg og en kamerat brukte anledningen til å ta en tur til Fossemvatnet.

Jeg hadde noen fisketurer her ifjor, og fikk fine gjedder, og personlig rekord for brunørret. Forhåpningene var derfor store. Vi ble så absolutt ikke skuffet!

Jeg var førstemann med fisk på kroken. En brukbar gjedde på rett under 2 kilo bet på den sølvblanke vibrax spinneren. Jeg sverger alltid til dette luremiddelet, det svikter sjelden!Etter en morsom kamp, fikk den friheten tilbake. Vi orker rett og slett ikke å ta med gjeddene. Det er for mye arbeid, og de duger til lite annet enn fiskekaker.
En snau 20 minutter senere, nappet det kraftig i stanga til Robin. Lite ante vi hvilken fantastisk fisk som var i andre enden av snøret. Jeg sto igrunn klar til å ta bilde av "gjedda" som kom opp, men det kom fort høye rop : ØRRET! ØRRET! Jeg spratt opp etter håven, og landet en av de vakreste fiskene jeg har sett.

For en fisk! Vekta stoppet på 1,8 kg, men vi hadde våre mistanker om at den var nærmere 2. Vekta er ikke så altfor pålitelig.

En intressant notering, var et enormt hakk i pannen på fisken. En gigantgjedde som har vært på ferde kanskje?
Robin var mildt sagt fornøyd, og knuste med det sin gamle rekord.
Resten av turen ble det landet en gjedde, og mistet to. Det ble altså ikke det store antallet, men brunørreten veier opp for det.Hvis været holder, blir det nok en tur til helga. Det lurer både ørret og gjedder på oppunder 10 kg, så her snakker vi om et spennende fiskevann!
Til neste gang.
Knut Børge

5 kommentarer:

Erik Walmann sa...

Om ørreten veide 1,8 eller 2 kg er et fet, det er en knallfisk uansett.

Ønsker deg lykke til med jakten på de store gjeddedamene. Blir spennende å følge med.

Håkon Skarsholt sa...

Hei !
Her har dere fått bra fangst, og ørreten, ja den var rett å slett knallfin! Utrolig morro når det klaffer. Fine bilder av fangsten også. Morro;)

Knut Børge Strøm sa...

Takk Erik og Håkon.

Det ble litt av et oppstyr da vi så den ruggen i overflata. Virkelig en nydelig fisk.

Håper været holder, slik at vi får tatt en ny tur i helga. Det ser dessverre ikke helt lovende ut.

Ha en fin VM helg! :)

Knut Børge

Bjørn Oddvar Landsem sa...

Du verden for en fining!
Har vært ganske fraværende den siste tiden, og nå er det bare blitt enda værre med ei lita ei hjemme:)

Hvor lenge blir du i området? -har du allerede forlatt Trøndelagen?

Bjørn O

Knut Børge Strøm sa...

Godkvell Bjørn Oddvar!

Ja du får ha gratulere nok en gang:) Forstår at det kan bli travelt, med et nytt familiemedlem i huset. Men det kommer dere til å takle uten problemer:)

Jeg har siste eksamen i botanikk 25 juni, og så er det sommerferie. Kommer som vanlig til å tilbringe noen uker i Velfjord, men godt mulig jeg kommer til å pendle litt mellom Trøndelag og Velfjord. Er tross alt ikke lange avstanden.

Så starter faktisk 3 og siste år på studiet til høsten. Har gått helt utrolig fort!

Sitter forøvrig og er litt snurt nå, makan til uflaks England bestandig skal ha i VM!

Knut Børge