torsdag 20. januar 2011

Foringsplass for fugl - Meget lovende!

Sammen med Per Ivar Nicolaisen, har jeg endelig mulighet til å fotografere småfugl fra kamuflasje. Jeg har lenge vurdert, og stått på startstreken til å starte en foringsplass selv, men det har alltid blitt lagt på is. Nå er vi to om det, og det blir med det fort mye enklere, og ikke minst kjekkere å tilbringe tid ute i skogen.

Per Ivar satt opp teltet i god tid før julestria, og har foret hyppig. Den store aktiviteten holdt dog vente på seg. Det tar nok litt tid før skogens dyreliv finner frem til en slik "gjemt" plass i skogen. I det siste har det allikevell tatt seg kraftig opp, og det ser meget lovende ut!

Vanlige arter som granmeis, svartmeis, kjøttmeis og toppmeis er alle titt og ofte nede og henter seg solsikkefrø. Personlig synes jeg toppmeisen er en utrolig tøff og spennende art. Det skal bli kjekt å jobbe med den fremover.

En meget fortrolig og vakker flaggspett hann har sine daglige besøk ved meisebollene. Begge to er nok overrasket over hvor tillitsfull denne spettearten er. Arter som nøtteskrike, dvergspett, grønnspett og dompap er sett og hørt, så vi skal heller ikke se bort ifra at de dukker opp utover vinteren.

Det som kanskje er mest spennende, og igrunn ganske fantastisk, er et par sibirske gjester. Mon tro vi ble overrasket når nøttekråka dukket opp! Den viser seg ganske sky, men med tiden vil nok den også vende seg til kamuflasjeteltet.

Etter en befaringstur til Verdal med studiet, tok jeg idag en kjapp svipptur innom foringsplassen. Den ligger fint til i en liten lysning et stykke inne i den trønderske granskogen. Det var et ganske labert lys den timen jeg satt der, og aktiviteten var ikke helt på topp. Likevel stakk flere arter innom, og jeg tok et fåtall eksponeringer. Jeg ser virkelig frem til mildværet takker for seg, og den kalde og klare vinteren kommer tilbake. Det skall bli meget kjekt å arbeide med fuglene i glitrende hvite omgivelser, med en lav og vakker kveldssol. Ser frem til å vise dere mange bilder fra foringsplassen i tiden som kommer. Legger ved et bilde av flaggspetten. Ikke noe veldig å skryte av, satser på mye bedre etterhvert.

PS. Stikk innom Per Ivar Nicolaisen sin blogg, ene og alene viet til foringsplassen. http://foringsplassen.blogspot.com/ Legg merke til bildene av nøttekråka!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Spennende prosjekt! Så flott å ha fått besøk av så mye forskjellig så fort! Godt jobba!

Lykke til videre, gleder meg til neste oppdatering fra plassen!

Mvh Leiv Arne

ketil olsen sa...

Spennende med småfuglforing også. dere får sikkert mye glede av plassen framover.

ketil O

Lasse sa...

Spännande med egen matning. Lycka till med det prosjektet!
Är i dina trakter just nu, närmare bestämt hos Ole Martin i Flatanger! Underbart!

Hilda R.B sa...

Dette ser lovende ut. Så fint bilde ble. Gleder meg til flere bilder! Godt jobba.

KnutBS sa...

Leiv Arne, Ketil, Lars Eric og Hilda. Takk for kommentarene!

Gleder meg virkelig til tiden fremover!

Har absolutt ingen vanskeligheter med å tro at du har det helt fantastisk hos Ole Martin Lars Eric. Er jo bare rått hver eneste gang en får oppleve rovfuglene foran skjulet. Det sosiale i ørneredet er også noe å vende tilbake til.

Knut Børge

Rune Sveinsgjerd Karlsen sa...

Hei Knut Børge

Spennende prosjekt som dere sikkert vil få mye glede av i tiden fremover:)
Gleder meg til å se hva dere får besøk av i tiden som kommer.
Var innom å tittet på kompisen din sin blogg å må bare si at dere er heldige som får muligheter til å fotografere en gobit som nøttekråka!
Masse lykke til fremover og ha en fin kveld

Mvh Rune

Øyvind Buljo sa...

Spennende prosjekt det der, virkelig morsomt når det blir flere arter enn de man vanligvis ser på foringsbrettet.

KnutBS sa...

Plassen virker veldig bra! Blir nok bare bedre og bedre utover året også:)

Nøttekråka har jeg bare såvidt sett selv. Men jeg skal nok klare å få noen skikkelig gode bilder av den flotte fuglen etterhvert.

Takk for kommentarene begge to!

Knut Børge