lørdag 1. mai 2010

Herlige vår!

I utganspunktet skulle jeg nå ligget i fjellskogen i Meråker, og registrere spillende Tiur. Nok en gang, ble det ingenting av. Men nå var det ikke pga sykdom, skade eller flytting, bacheloroppgaven har dessverre blitt skrinlagt. Vi har rett og slett altfor liten tid til å få samlet inn nok data. Nå starter en ganske intensiv tid, med mye feltkurs, oppgaveinnleveringer og eksamen. Vi tok en prat med støttekontakt, og innså at vi måtte ta dette valget.
Så da får vi bare starte å planlegge en ny oppgave, som vil bli gjennomført til høsten.

Det skal stadig dukke opp et eller annet som gjør at jeg ikke kommer meg ut på min første leik. Men ser ikke bort ifra at vi tar en tur neste helg uansett. Det er på tide jeg får oppleve enten tiur eller orrfuglleik.

Helga ble da plutselig ledig, og det har jeg selvfølgelig utnyttet. Jeg sto opp kvart på 5 i morres, og pakket fotosekken. Turen gikk til Leksdalsvatnet, på jakt etter den sjeldne og utrolig vakre Horndykkeren. Etter velvillig og flott info om lokalitet fra Kjartan, fant jeg frem til et kjempeområde. Det var dykkere på alle kanter!De var dessverre ganske så sky, å reagerte på den minste bevegelse fra objektivet som stakk ut fra kamoen. Jeg tror nok jeg var littegran sent ute, for det hadde startet å lysne endel da jeg kom. Jeg må nok komme meg opp en time tidligere. Det ble nå uansett noen bilder jeg ble brukbart fornøyd med. Men jeg håper å få knipset noen bedre etterhvert.
Jeg satt fra halv 6 til 9, da ble jeg tvunget til å pakke sammen. Vinden tok tak i teltet. Hele pikkpakket, inkludert kamerautstyret var på vei mot det våte element. Heldigvis fikk jeg reddet det i siste liten.

Som en avslutning, lokket jeg inn en Sivspurv, og knipset noen bilder av den.
Turen går uten tvil tilbake i morgen Søndag. Mulighetene for å få blinkskudd er absolutt til stede, det gjelder bare å ha tålmodigheten i orden.
Til sist i dette innlegget så kommer det en liten oppdatering på jakten på kortnebbgåsa. Jeg tror jeg har tøyd grensene for hvor nært det går an å komme innpå ved sniking. Så neste steg på den kanten, blir kamoteltet.

Har fått et par nye bilder allikevell. Et av to kortnebbgås som kommer inn for landing. Og et som viser de sinnsyke mengdene som finnes på et lite område.Oppdatering fra Horndykker prosjektet Søndag 2 mai.
Klokken 5 i natt satt jeg klar i kamoen. Jeg hadde store forhåpninger for å få noen blinskudd av horndykkerene. Men...
Da klokka nærmet seg 10, var det bare å pakke sammen. Sola ble i sterkeste laget. Det ble dessverre ingen knallbilder idag heller. Horndykkerene er der, men de er så altfor sky. De tør ikke komme nær nok innpå i forkant av teltet, der objektivet stikker ut. Ved de to andre "vinduene" derimot, er de godt innfor blinkskudd hold. Neste gang skal jeg prøve å flytte teltet, for om mulig å få det til å blende mer inn i omgivelsene.

Det jeg drømmer om, er jo å få kurtisebilder, og ikke minst parring. Jeg får bare prøve igjen...


PS. ( Anbefaler å klikke på bildene, for å få rett kvalitet )

7 kommentarer:

Lasse sa...

Fina bilder! Förstår att det var en fin morgon!
mvh/Lars-Eric

Øyvind Buljo sa...

Virkelig en flott fugl den Horndykkeren! Verdt å bruke noen timer på den, håper jeg får tid til det selv. Likte spesielt det nederste bildet av gåsa. Du har fått til en flott bakgrunn for de to som kommer inn for landing.

Øyvind

Gunnar Kjærstad sa...

Fine bilder du har av gåsa og horndykkeren, men jeg likte nok bildet av sivspurven best.

Mvh
Gunnar K.

KnutBS sa...

Takk for hyggelige tilbakemeldinger!

Slengte inn en liten oppdatering fra dagens tur til horndykker bukta.

Ble dessverre lite å juble over.

Knut Børge

Tommy Sørensen sa...

Hei der

Det er sånn det ofte er. Når man oppdager nye plasser, må man gjerne være der noen ganger før man finner de beste triksene for gode bilder på stedet.

Men bildene du viser her er knallbra! Sier meg enig med gunnar her. Sivspurvbildet er supert.

Og det gjelder å være tidlig pån ja. Det er på morran det skjer. Da er det flott å være ute.

Tommy S

KnutBS sa...

Heihei Tommy.

Kjempehyggelig at bildene falt i smak!

Morgentimene er virkelig den desidert beste tiden å være ute. Flott og dust lys, og naturen er på sitt livligste. Stemningen er bare utrolig flott.

Dagrun sa...

Du har mange spennende bilder, men denne serien fallt jeg helt pladask for. kjempebra! (henger meg på deg jeg, og kommer snart tilbake:)